Een greep uit de vragen waarmee mensen bij me komen

–  Mijn dochter van 15 doet heel moeilijk: ze scheldt iedereen uit, ze heeft slechte cijfers. Laatst was er geld weg uit m’n portemonnee, en ik verdenk haar ervan.. En nu kwam ik  toevallig ook nog achter dat ze wiet rookt..!  Ik heb totaal geen vat op haar en weet me geen raad..!

–  Ik ben vreselijk verlegen als ik bij mensen op bezoek ben; ik sla helemaal dicht als iemand kritiek op me heeft; ik trek me alles persoonlijk aan; ik durf me steeds minder te vertonen in groepen. Ik schaam me voortdurend en heb het gevoel dat het allemaal aan mij ligt.

–  Er is een collega waar ik absoluut niet mee kan opschieten; ik erger me dood aan hem; hij bemoeit zich overal mee, maar hij loopt er zelf de kantjes van af. Als ik weet dat hij in de buurt is, doe ik van alles om hem niet tegen te komen.

–  Al heel lang denk ik erover om te gaan scheiden.. Mijn huwelijk stelt allang niets meer voor, maar ik durf de stap niet te zetten.

–  Bij de minste of geringste tegenslag raak ik meteen in paniek; er hoeft maar een kleinigheid te gebeuren en dan overvalt mij direct een enorme angst.  Het is gewoon belachelijk..

–  Al vier maanden zit ik thuis met een burn-out. Nu moet ik van de ARBO arts weer aan het werk, maar ik zie er tegenop als een berg. Er is niets opgelost en ik voel me nog steeds doodmoe.

–  Ik weet eigenlijk niet wat me mankeert; ik voel me lusteloos, heb nergens zin in. Eigenlijk heb ik niets te klagen, want ik heb alles: gezin, huis, werk enz. Maar toch voel ik me diep van binnen ongelukkig. Eigenlijk m’n hele leven al. Ik heb van alles gedaan om daarmee om te gaan, maar de leegte die ik voel, gaat niet weg.

–  Ik voel me zo verantwoordelijk voor mijn moeder.. Ze zit sinds 2 jaar in een verzorgingshuis en ze is zo eenzaam.. Ik ga elke dag wel bij haar langs. Mijn man zegt dat ik afstand moet nemen, maar ik een dag oversla, dan voel ik me weer zo schuldig..!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *