Reviews

Ik had van te voren nooit bedacht dat dit zo zou lopen. Het eerste antwoord kreeg ik al bij het kiezen van de 5 woorden. Mijn grote vraag was wie of wat er bij mij is? Is het een gids, een stuk van mezelf, een last, een blokkade, een trauma? Ik besloot toen al dan het 'wie' moest zijn. Jij hebt me op een goede manier geleid naar mijn broer en het deel van mezelf dat daar nog was. Ik was zo van de wereld tijdens de opstelling, dat ik alleen nog jouw stem hoorde in de verte op een gegeven moment. Heel bijzonder. Ik heb het bestaan van m'n broer erkend en het voelt bevrijdend. Had ik dit maar eerder gedaan, maar kennelijk was het moment er nog niet voor.
Na de opstelling, had ik echt het gevoel dat ik er op celniveau van moest bijkomen!! Ik was een paar dagen nog helemaal beduusd en versuft. Het was een erg indrukwekkende dag. Er hing een fijne sfeer en ik vond jouw manier van begeleiden erg prettig. Heb me geen een keer ongemakkelijk gevoeld die dag!

Simone

Toen ik zover kwam in mijn gevoel werd het tijd om hulp te zoeken. Het werd zo'n zware ballast zodat ik me niet meer gelukkig kon voelen.
Emoties als boosheid, eenzaamheid, ongenoegen, onbegrip... het kwam allemaal in mij naar boven.
Het inzicht wat jij in me wist vrij te maken om deze ballast van me af te werpen zodat ik me bewust werd van mijn trauma's waarmee ik leefde. Ik letterlijk gebukt ging door de zwaarte daarvan. Nu ik voel dat ik mag zijn die ik ben, met mijn eigen persoonlijkheid die niet bepaald mag worden door de trauma's van mijn voorgeslacht en het verleden.
Dat IK er mag zijn, van mezelf mag houden en me niet onder geschikt hoef te voelen aan de ander.
Altijd was de ander belangrijker dan ikzelf, het verdriet van de ander groter en de wens van de ander belangrijker waardoor ik mijn best deed om te beantwoorden aan het beeld zoals de ander het graag zag en wilde.
Ik kon dit niet meer en wilde dit niet meer........
Met hulp en begeleiding van Wilma heb ik stappen genomen om Mijn verlangen uit te kunnen spreken. Het verdriet en de zorgen van de ander terug te leggen bij de ander. Schoon schip te maken en me te bevrijden van het moeten, het aanpassen, het verontschuldigingen enz.
Dit heeft zo'n grote opruiming en ruimte gegeven in mijn bewustzijn. Ik ben anders gaan denken, handelen, voel me niet meer opgejaagd en meer ontspannen.
Er is een soort van traagheid, het komt wel, het is goed zoals je voelt, in mij neergedaald.
Ik ben mij bewust geworden van mijn behoeften, mijn verlangen en wil zijn wie ik ben. Ook mijn omgeving ziet, voelt, dat er een ommekeer in mij gaande is.
Hoe mooi dat dit is ontstaan .........Er nu vanuit die overtuiging mee verder mag leven.
Het kan dus echt!!!! Niet meer zeulen met de ballast van mijn onverwerkte, diep weg gestopte trauma's en die van mijn voorgeslacht. De ruimte in mijn hart te kunnen voelen voor meer liefde, vertrouwen, hoop en zelf respect. Dit te mogen delen met mijn naasten en in mijn contacten met anderen, geeft zoveel nieuwe kracht, nieuwe uitdagingen, nieuwe openingen, optimisme en helderheid.

Ann

"Deze workshop kwam voor mijn gevoel precies op tijd en heeft me alles gegeven wat ik op dat moment nodig had, zo voelt het nu nog steeds. Mijn blik naar de wereld maar met name de blik naar mijzelf is volledig anders geworden. Alles voelt rustiger, veiliger, zachter en gewoon OK zoals het is, omdat ik nu weet en voel dat ik ook gewoon OK ben zoals ik ben. Ook andere mensen voelen anders aan, hun blikken minder hard, hun woorden helderder. Ik vind het niet heel makkelijk om het echt te beschrijven, maar mocht je twijfelen om dit te gaan doen voor jezelf en de wereld, gun het jezelf en iedereen, het is het zo ontzettend waard."

 

Muriel

Wat de 2-daagse workshop met mij gedaan heeft:
De meeste indruk heeft het uiten van verdriet , pijn, stress, spanningen enz. gemaakt.
Je kunt naar een acupuncturist, een manueel therapeut….. ga zo maar door …gaan.
Je kunt jezelf (leren) helen, door opgekropte spanningen in je eigen lijf, te leren losmaken/ loslaten.

Dit is natuurlijk maar een korte versie van wat er allemaal is gebeurd.
Ben heel blij en dankbaar, gevoeld te hebben dat wij EEN zijn. Broeders en zusters. Niet gescheiden/ afgescheiden.
De Bron van wie ik ben, geweldig!

Monique

Mijn vrouw en ik hebben de workshop als heel positief ervaren. Er is nog van alles bezig. Ik voel me nu een stuk krachtiger en helderder van binnen. Ik heb heel duidelijk ervaren waar mijn focus mag liggen, namelijk daar waar ik vanuit mijn hart connectie mee heb. Waar ik voorheen geen focus had en aandacht probeerde te besteden aan allerlei zaken die achteraf ‘door de geest bedachte’ bijzaken bleken te zijn, of zelfs helemaal niet van mij waren, is er nu veel meer innerlijke rust. Dit is een letterlijke afspiegeling van mijn opstelling!

Door die innerlijke rust blijft alles helderder en durf ik mijn echte emoties veel sterker naar boven te laten komen. Ik wil ze voorrang geven omdat ik mezelf anders tekort doe, maar de ander ook, en voel hierdoor meer verbinding met mezelf, maar ook met mijn vrouw. Als ik bijvoorbeeld geërgerd ben door haar, dan zeg ik het eerder. Het vertrouwen dat daardoor niet alles meteen ‘stuk’ gaat is er nu. Tegelijkertijd zie ik ook mijn eigen aandeel in de ergernis veel beter, waardoor het veel sneller oplost. Ik maak me minder afhankelijk van haar en wil ook niet meer dat zij dat naar mij doet. De behoefte om het voor haar op te lossen is nauwelijks meer aanwezig. Ik kan nu haar eigen kracht zien en daarin vertrouwen en ik hoef geen slimme opmerkingen maken om mezelf goed te voelen, wat ik vaak deed. Ik kan nu mezelf die waardering geven omdat ik mezelf op de eerste plaats zet en beter naar mijn gevoel luister. Dit gaat beter dan voorheen door de innerlijke rust die er nu is.

De workshop heeft mij bewust gemaakt van het feit dat ik de keuze heb om mijn aandacht te verplaatsen van belemmerende, stress-verhogende gedachten naar mijn innerlijke kompas. De rust die hierdoor ontstaat is hartverwarmend. Ik ben vrolijker en voel me meer gecentreerd. Op momenten van onrust en onzekerheid, die er zeker nog wel zijn, helpen de beelden van mijn opstelling mij om eerder terug te keren naar innerlijke rust.

Evert Jan.

Mijn verlangen was om ‘mijzelf  volledig te laten zien en daarmee goed geld te verdienen’. Nadat ik plotseling werd afgeleid, kortte ik mijn zin tot de eerste helft in. Al tijdens de opstelling baalde ik daarvan, ik wist wel dat ik me steeds meer liet zien. Enerzijds had ik het gevoel de verkeerde vraag te hebben gesteld, anderzijds voelde ik ook wel dat dat niet kan.

Dat is dus ook niet zo, want in het mijzelf laten zien is ontzettend veel in beweging gekomen!

Ik heb innerlijke besluiten genomen. Er komen mensen op mij af, ik stap zelf op mensen toe. Ik heb een nieuwe bedrijfsnaam vastgelegd, mijn website wordt aangepast evenals mijn facebookpagina. Nou, dat is jezelf wel laten zien!

Ik heb stappen in mijn werk zelf gezet. Dat is natuurlijk het belangrijkste, alleen mij laten zien zonder iets te doen is nog niet zo effectief.

Met dit mijzelf laten zien voel ik mijzelf veel meer aanwezig. Ik kan mijn innerlijk verlangen, mijn drive in mijn leven veel beter verwoorden. Ik kan duidelijker aangeven wat ik wil en wat niet en wat dus mijn grenzen zijn. Oh ja… en ik kan kritische opmerkingen ten aanzien van mij beter ontvangen J

IngerMarlies

In mijn leven liep ik tegen lastige patronen aan en kwam na vele hulpverleners via een maatschappelijk werker bij Wilma te Paske en daar voelde ik me op de juiste plek.
De eerste gesprek vertelde ik mijn verhaal en ze tekende mijn familie uit.
Het bleek dat ik geen eigenwaarde had en druk was met het pleasen en mezelf te bewijzen bij mijn familie.
De kleine Josefine was ik vergeten.. Was totaal niet bij mij zelf. Ik heb workshops met familieopstellingen gevolgd en kreeg daardoor veel inzichten.
Ik was druk met mijn familie maar ik realiseerde me dat ze helemaal niet naar mij luisterden en ik ben stap voor stap de andere kant op gegaan en m'n eigen weg gaan volgen.
Veel oud zeer los gelaten en kon bij wilma mij verhaal doen en kreeg het gevoel dat ze mij begreep.
Wilma heeft mij handvatten gegeven om verder te gaan en oude patronen los te laten.
Ik kan haar iedereen aanraden want zij komt bij de kern.

Josefine

Wat een genoegen om bij Wilma door middel van opstellingen van het verlangen verder te komen. Ik verheug me er nu op om wederom te gaan om een stap in mijn ontwikkeling te maken. Via het Onbewuste naar het Bewuste. Ik ken de spanning als we weer beginnen. Als ik aan de beurt ben wil ik altijd wel even weglopen. Vluchten. . Maar als ik dan om me heen kijk, verbinding maak, en me op Wilma richt, en bedenk wat voor wonderlijke veranderingen ik zie bij mezelf en in de groepsgenoten vind ik de moed weer.  Zo spannend. Ik verbaas me er steeds over hoe de heftigheid uiteindelijk verdwijnt door liefde. Zelfs het trauma stelt zich in liefdevol in dienst van het verlangen. Het trauma houdt je erin , of helpt je eruit (!!!). Wat je wil. In het vertrouwen dat we het zelf kunnen, verstaat Wilma de kunst om zich volledig dienstbaar op te stellen aan ieders ontwikkelingsproces.  Ze verdraagt het om niet in te grijpen. En toch voelt het veilig. Het brengt me zoveel dat ik soms grappend zeg dat ik een abonnement heb bij Wilma, een strippenkaart. Ik geniet ook van de groei van anderen. Ook als toeschouwer of representant mag ik daar aan bijdragen.

De laatste opstelling voelde ik me letterlijk in mezelf landen, met een duidelijke interne ruggengraat ter steun en warme innerlijke rust. Als herboren. Het weerspiegelt een dieper verlangen dan ik had opgesteld. Wonderlijk was dat het net was of meerdere opstellingen van anderen, het opstapje tot mijn stap waren.

Ik hoop dat meer mensen de moed vinden om hun verlangen te leven door middel van deze opstellingen. Bij Wilma ben je in de juiste handen.

Tanja

 

Wilma, is gewoon een hartelijk, fijn, helpend mensen mens !
Ze helpt je in eerste plaats helderheid te scheppen al in het gesprek wat we vooraf aan de opstelling hadden. De rode draad te vinden. En die dan jou te laten voelen/ervaren of deze helemaal klopt. De opstelling daarna was voor mij verrassend, ook best schokkend………Echter ik voelde me erg rustig eronder en heb nadien de gebeurtenissen die op mijn pad kwamen vanuit een ander gevoel/beleving kunnen ervaren. Ook was het prettig om Wilma te kunnen bellen om mijn verhaal te kunnen doen en daarna weer verder te kunnen ( even een steuntje wat ik nog precies kon gebruiken). De opstelling is helend en wat er daarna gebeurd is verwonderend bijna. Hoe eenvoudig kan het zijn !

Ina

Na een heftige en verdrietige gebeurtenis in mijn leven voelde en wist ik dat ik op zoek moest naar hulp. Het was ‘een verstikkend leven’ voor mij in die tijd.
Een artikel over “familieopstellingen” o.l.v. Wilma trok mijn aandacht. Niet geaarzeld en heb me aangemeld en meegedaan, zowel met een eigen opstelling en ook als representant. Wat puur en verhelderend!
Ook was ik paar keer voor een individuele sessie bij Wilma. Dit wordt ook heel integer en dicht bij jouw zelf begeleid, is mijn ervaring en geeft je inzicht(en), waar je mee verder kunt!
“Zit je ergens mee, blijf er vooral niet meezitten!”
Dini.

Ik ontmoet regelmatig mensen die me dierbaar zijn en dan vertrouwen wij elkaar ook vaak onze zielenroerselen toe. En regelmatig herken ik de situaties waar ook ik in heb gezeten. Relatieproblemen met onze dierbaren en eigenlijk zijn het de relatieproblemen met ons zelf. Ik heb ik in de afgelopen jaren heel veel opstellingen gedaan, samen met Wilma als leidster. En daarmee heb ik zoveel inzichten gekregen in verstrikkingen,trauma’s die ik heb opgelopen en trauma’s die ik blijkbaar heb overgenomen, blokkades, projecties enz. enz.. En telkens als me iets wordt toevertrouwd, stel ik regelmatig de vraag: “Heb je wel eens aan een opstelling gedacht?” Ik heb er zelf heel veel aan gehad. Ik ben nog steeds dankbaar dat Wilma op mijn pad is gekomen. Tja en soms vergt het moed om er mee te beginnen, om naar jezelf te kijken en de verantwoordelijkheid te gaan nemen. En toch het geeft zoveel ruimte om de binnenboel op te schudden en de ramen open te kunnen zetten om er licht en lucht binnen te laten stromen, Heerlijk!! En uiteindelijk wordt de nieuwsgierigheid alleen maar groter, om bij die Liefde te komen in jezelf om vervolgens met die onvoorwaardelijke Liefde naar jezelf èn de ander te kunnen kijken en er te zijn. Wilma heeft daarin voor mij een hele belangrijke rol gespeeld.

Anne

“Ik heb fijne ervaringen bij Wilma die ik graag deel. Zo heb ik al eens een opstelling bijgewoond als representant (erg bijzonder!), maar nu wil ik graag iets vertellen over een individuele sessie. Erg prettig, zoals Wilma luisterde naar mijn verhaal. Ik voelde me alleen daardoor al erg begrepen en gehoord. Ook toen we een stap verder gingen en mijn doel gingen uitwerken, was Wilma de rust zelve. Ze reageerde zoals nodig was. Soms confronterend, maar altijd liefdevol en geduldig en vrij van oordeel.

Door vervolgens mijn issue letterlijk in de ruimte op te stellen dmv vellen papier op de grond met woorden erop, kreeg ik inzicht in oude patronen. Heel bijzonder wat het met mij deed toen ik het vel papier met het woord ‘IK’ verplaatste naar een andere positie. Het voelde vreemd, maar vooral heel vrij. Dat is wat ik wilde! Tegelijk voelde het ook onwennig en dat maakte het ook spannend. Hoe zou mijn omgeving reageren als ik ècht een andere positie zou kiezen? Wilma nodigde me uit om uit te proberen wat er zou gebeuren als ik het papier weer op de oude plek terug zou leggen. Terwijl ik dat deed, voelde ik mijn verdriet direct toenemen en besloot ik letterlijk uit het oude patroon te stappen door mij resoluut om te draaien. Ik denk nog vaak terug aan dat moment. Er is toen iets veranderd in mijn binnenste en ook in de praktijk reageer ik nu anders in situaties waar ik voorheen ‘onderuit’ ging.

Een mooie methode, toegepast door een vakkundige vrouw met een groot hart.

Anita

Deze reactie kreeg ik van een cliënt, een aantal weken nadat ze een opstelling had gedaan. Zij wilde onderzoeken of en zo ja wat haar eigen invloed was op het feit dat haar dochter van 12 nog ’s nachts nog in bed plast:

Het effect van de vorige keer is verbluffend gebleken ! Mijn dochter is van t één op t andere moment s nachts zindelijk. Ongelofelijk.

Ze was ‘s nachts nog niet altijd zindelijk op haar elfde doordat ze niet wakker werd; en na de opstelling slaapt ze door en wordt droog wakker of wordt wakker en gaat tussen door naar het toilet. Ik ben er heel blij mee en nog steeds onder de indruk!

een moeder

Deze mooie reacties kreeg ik terug

 

Wil je regelmatig tips en informatie:

button-1

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.