Evert Jan

Mijn vrouw en ik hebben de workshop als heel positief ervaren. Er is nog van alles bezig. Ik voel me nu een stuk krachtiger en helderder van binnen. Ik heb heel duidelijk ervaren waar mijn focus mag liggen, namelijk daar waar ik vanuit mijn hart connectie mee heb. Waar ik voorheen geen focus had en aandacht probeerde te besteden aan allerlei zaken die achteraf ‘door de geest bedachte’ bijzaken bleken te zijn, of zelfs helemaal niet van mij waren, is er nu veel meer innerlijke rust. Dit is een letterlijke afspiegeling van mijn opstelling!

Door die innerlijke rust blijft alles helderder en durf ik mijn echte emoties veel sterker naar boven te laten komen. Ik wil ze voorrang geven omdat ik mezelf anders tekort doe, maar de ander ook, en voel hierdoor meer verbinding met mezelf, maar ook met mijn vrouw. Als ik bijvoorbeeld geërgerd ben door haar, dan zeg ik het eerder. Het vertrouwen dat daardoor niet alles meteen ‘stuk’ gaat is er nu. Tegelijkertijd zie ik ook mijn eigen aandeel in de ergernis veel beter, waardoor het veel sneller oplost. Ik maak me minder afhankelijk van haar en wil ook niet meer dat zij dat naar mij doet. De behoefte om het voor haar op te lossen is nauwelijks meer aanwezig. Ik kan nu haar eigen kracht zien en daarin vertrouwen en ik hoef geen slimme opmerkingen maken om mezelf goed te voelen, wat ik vaak deed. Ik kan nu mezelf die waardering geven omdat ik mezelf op de eerste plaats zet en beter naar mijn gevoel luister. Dit gaat beter dan voorheen door de innerlijke rust die er nu is.

De workshop heeft mij bewust gemaakt van het feit dat ik de keuze heb om mijn aandacht te verplaatsen van belemmerende, stress-verhogende gedachten naar mijn innerlijke kompas. De rust die hierdoor ontstaat is hartverwarmend. Ik ben vrolijker en voel me meer gecentreerd. Op momenten van onrust en onzekerheid, die er zeker nog wel zijn, helpen de beelden van mijn opstelling mij om eerder terug te keren naar innerlijke rust.

Evert Jan.