Ann

Toen ik zover kwam in mijn gevoel werd het tijd om hulp te zoeken. Het werd zo'n zware ballast zodat ik me niet meer gelukkig kon voelen.
Emoties als boosheid, eenzaamheid, ongenoegen, onbegrip... het kwam allemaal in mij naar boven.
Het inzicht wat jij in me wist vrij te maken om deze ballast van me af te werpen zodat ik me bewust werd van mijn trauma's waarmee ik leefde. Ik letterlijk gebukt ging door de zwaarte daarvan. Nu ik voel dat ik mag zijn die ik ben, met mijn eigen persoonlijkheid die niet bepaald mag worden door de trauma's van mijn voorgeslacht en het verleden.
Dat IK er mag zijn, van mezelf mag houden en me niet onder geschikt hoef te voelen aan de ander.
Altijd was de ander belangrijker dan ikzelf, het verdriet van de ander groter en de wens van de ander belangrijker waardoor ik mijn best deed om te beantwoorden aan het beeld zoals de ander het graag zag en wilde.
Ik kon dit niet meer en wilde dit niet meer........
Met hulp en begeleiding van Wilma heb ik stappen genomen om Mijn verlangen uit te kunnen spreken. Het verdriet en de zorgen van de ander terug te leggen bij de ander. Schoon schip te maken en me te bevrijden van het moeten, het aanpassen, het verontschuldigingen enz.
Dit heeft zo'n grote opruiming en ruimte gegeven in mijn bewustzijn. Ik ben anders gaan denken, handelen, voel me niet meer opgejaagd en meer ontspannen.
Er is een soort van traagheid, het komt wel, het is goed zoals je voelt, in mij neergedaald.
Ik ben mij bewust geworden van mijn behoeften, mijn verlangen en wil zijn wie ik ben. Ook mijn omgeving ziet, voelt, dat er een ommekeer in mij gaande is.
Hoe mooi dat dit is ontstaan .........Er nu vanuit die overtuiging mee verder mag leven.
Het kan dus echt!!!! Niet meer zeulen met de ballast van mijn onverwerkte, diep weg gestopte trauma's en die van mijn voorgeslacht. De ruimte in mijn hart te kunnen voelen voor meer liefde, vertrouwen, hoop en zelf respect. Dit te mogen delen met mijn naasten en in mijn contacten met anderen, geeft zoveel nieuwe kracht, nieuwe uitdagingen, nieuwe openingen, optimisme en helderheid.

Ann