Positief denken

Ken jij dat ook:dat je van die dagen hebt waar je alleen maar neagtieve gedachten lijkt te hebben..? "Het gaat me nooit lukken... !"  ‘Als ik maar niet ziek word’, dan word ik vast ontslagen! 'Als ik maar geen ongeluk krijg’.. Of gedachten als "Ik hoop dat ik nooit zo wordt als mijn vader?"

Negatieve gedachten zijn het, die blijven kleven in je hoofd en je leven. Maar je kunt leren de knop om te zetten en je gedachten een andere kant op te sturen. Hoe?
Ten eerste door je bewust te worden van je gedachten en de manier hoe je denkt en wàt je denkt. Als er het woord ‘niet’ in zit of ‘geen’ , of ‘nooit’ dan is er sprake van een negatieve gedachte. De meesten van ons worden van jongs af aan met die negatieve gedachten opgevoed. Om te beginnen met ’Je mag niet op het gras lopen’,. ‘Daar mag je niet aankomen’ of ‘Je mag niet zonder jas naar buiten’… Dat zijn allemaal ‘niet’-boodschappen. Wist je dat onze hersenen het woord ‘niet’ overslaan? En dat je daardoor precies datgene gaat doen wat je vermijden wilt? Dus als je je niet ellendig wilt voelen…. Tja, dan is er grote kans dat je je juist wel ellendig gaat voelen. Wat aandacht krijgt wordt groter. Het is net als met motor rijden: daar waar je naar toe kijkt, daar ga je heen. Als je denkt: ik wil niet in de sloot terechtkomen, maar je blijft naar de sloot kijken, dan kun je ervan op aan, dat je er in rijdt!

Hoe moet je dan denken? Wat is dan eigenlijk positief denken? Juist: denk aan wat je wèl wilt. Kijk naar je mogelijkheden en naar je wensen, naar waar jij heen wilt en naar wat jij wilt en kunt! Zoals ‘Ik blijf gezond en ik blijf mijn werk houden.’
Zoheb je een duidelijke focus en zul je alle energie inzetten om daarheen te gaan. Zo creëer je je eigen leven !